četvrtak, 3. ožujka 2011.

Glava peta: Ubojica bogova

      Zrak je zaudara na trulež, bili su okruženi tamom a vlaga tog mjesta im se zavlačila u najdublje pore kožu. Ništa od toga im nije smetalo jer je većina njih i živjela na takvim mjestima. Svi su bili obavijeni crnim plaštevima čije su im kapuljače prekrivale lica tako da su se u tami mogli vidjeti samo parovi očiju koje su svijetlile bolesnim zelenim svjetlosti. Formirali su krug oko malog kamenog oltara koji se nalazio u središtu špilje. Prvih sastanak čarobnjaka i vještica pet stotina godina nakon protjerivanja. Svi istovremeno ispružiše ruke prema oltaru i iz njih poteknu valovi iste one bolesne zelene svijetlost koja im se nalazila u očima. Svijetlost uskoro poprimi ljudski oblik te iz nje istupi Ubojica bogova.

Mršav, boležljive boje kože, lica obraslog čupavom sivom bradom i masnom kosom iste boje. Spodoba se osloni na svoj štap oko kojega bijahu obavijene dvije zmije koje su se otimale oko prstiju ljudske ruke koja se nalazila na vrhu štapa. Progovori promuklim gotovo nepodnošljivim glasom.

- Eliath ti si prvi pobjegao na samom početku bitke s bogovima.

- Gospodaru bilo ih je previše Horusovi ratnici i sam bog su se okomili na mene i moje sluge a nitko mi nije htio priskočiti u pomoć.

Drhtavim glasom reče Eliath sad već klečeći na koljenima.

- Addie je tada već završila s Atenom i nije mi htjela pomoći nego je nasrnula na Artemidine snage.

Doda optužujućim tonom upirući prstom u crvenokosu vješticu.

- Možda zato jer su Artemidini strijelci  iz daljine kidale našu vojsku na komade.

Odgovori Addie bijesnim i odlučnim glasom.

- Što bih ja treba reći ja sam se bori protiv Wotana i Setija odjednom i moje linije su izdržale.

Uključi se Heru, ćelavi čarobnjak orijentalnog izgleda.

Špilju ispune ljuti glasovi žena i muškarac a kroz zrak proleti čak i par kletvi.

- Tišina!

Oglasi se Ubojica bogova glasom koji kao da je došao iz samog grotla pakla.

- Eliath propast naše vojske počela je s tvojim porazom na desnom boku. Ništa ti ne bih rekao da si ostao i borio se do smrti kao što je učinila većina naše brače i sestara, ali s obzirom da si ti pobjegao kao zadnja kukavica ne mogu ti oprostiti.

Eliathovo tijelo se odjednom slomi u neprepoznatljivu masu mesa i kosti. Toliko brzo da ovaj nije stigao ispustit niti glasa. U prostoriji zavlada tišina.

- Sada mi prinesite svoje žrtve, već mi je dosta ovog odvratnog obličija.

Prostoriju ispuni plač djece. Uvedoše ih izmoždene olupine ljudskih tijela koje su čarobnjaci kontrolirali svojim umovima. Rimski legionari su ih zvali Vojskom nemoćnih. Ne zato jer su bili slabi u bitci. Bili su više nego dorasli fanatici nadljudske snage koji su se borili dok god su još imali glavu na ramenu ili udove na tijelu. Zvali su ih tako zato jer nisu imali kontrolu nad vlastitim umom i zato jer njihova hrabrost bješe lažna. Dovedoše  ukupno dvanaestero djece, u dobi od prvog mjeseca života do sedme godine. Poredaš ih pored oltara.

- Zašto ste tužni djeco? Vi ste temelji novog svjetskog poretka. Vi će te započeti pad starih bogova i osigurati moć ljudskoj vrsti. Vaša žrtva ne će biti zaboravljena.

Vrisci smrtne agonije djece od kojih se čak i najokrutnijima od njih srca slede ispune im uši.Gole kosti udare o vlažni pod špilje a pred njima se nađe muškarac koji je po svim mjerilima većine civilizacije bio minimalno zgodan. Oštrih a opet ugodnih crta lica,  valovite duge crne kose, tijela na kojemu se moga vidjeti svaki mišić onoliko da pokaže snagu a opet ne toliko da bi izgledao brutalno. Pametne sive oči sjale su mi iz lubanje dok su mu se usne razvukle u okrutan smješka otkrivajući savršene zube. Progovori.

- Koliko ljudi imate trenutno pod oružjem?

- Preko milijun barbar gospodaru.

Spremno odgovori Heru.

- Uskoro ćemo zauzeti i zadnje utvrde u ovoj divljini i pod našu vlast će pasti  desetci milijuni života.

Reče Addie samozadovoljnim glasom.

- Ne budi pretjerano sigurna u to Addie. Vojska Perunovog bratstva  i Srebreni tron nam se još uvijek odupiru a broj i kvaliteta samo njihovih tenkovskih divizija je zavidan. Ne moram niti spominjati ubojitu snagu zrakoplovstava Srebrnog trona. Čak ga se i moji sunarodnjaci boje.

Uključi se Maksimilijan svojim dobro poznatim arogantnim tonom.

- Tim bolje. Kada nam padnu u ruke bit ćemo nezaustavljivi.

-A što ako moji sunarodnjaci saznaju za naš ustanak ovdje na istoku. Što ako poruke Srebrenoga tron prođu kroz informacijsku barijeru koju je postavi Neru. Njihove ujedinjene vojske zgazit će nas ispod svoje željezne čizme kao kakvog kukca.

- Ti smrdljivi rimljanine propituješ moju moć?! Bi li je volio osjeti na svojoj koži?

- Probaj egipatsko pseto. Uživat ću u tvojim kricima!

- Tišina svi! Ili bi možda još neki od vas voljeli završiti kao Eliath?

Svi u prostoriji pognuše glave u smrtnom strahu od svog vođe.

- Odlično. Vrijeme našeg ponovno uspon je došlo. Ovaj put nas ništa ne će zaustaviti. Sada kada su nam na raspolaganju i moje moći podvrgnut ćemo svojoj volji još milijun barbara a i cijelo Perunov bratstvo ako moj urota uspije.

Vijećanje u špilji se nastavilo još dugo u noć. Niti smrtnici niti bogovi nisu imali pojma kava im opasnost prijeti s istoka. Pakleni planovi koji su iskovani te večeri učinili su da se Aemilini zločini u Novom Arriminum čine poput igre nestašnog djeteta.

      Na površini iznad njih rojevi Nemoćnih naoružani s lakim pješačkim oružjem i nešto bombi okružili su pet tenkova Perunovog bratstva. Tri teški tenkovi tipa Perunov malj ispaljivali su visoko eksplozivne granate iz svojih sto dvadeset i pet milimetarskih topova dok su dva laka tenka tipa Crni zmaj  rigala vatru iz svojih bacača plamena  i strojnica. Neprijatelj je dolazi u beskrajnim valovima i nepopustljivo pokušavao doći dovoljno blizu da iskoristi svoje bombe. Gusjenice dva Perunova malja te jednog Crnog zmaja bile su uništen. Glas zapovjednika jedinice začuje se iz zvučnika tenkova.

-Oklop dva i pet povucite se! Mi ćemo ih zadržati ovdje!

-Da gospodine.

Začuju se dva mlada utučena glasa koja su zapovijedala pokretnim tenkovima.

-Oklop jedan, tri i četiri mi se s svojom sudbom ovdje suočavamo. Pokažite ovim jadnicima zašto tenkovi idu prvi. Bila mi je čast.

Prijenos završi i vrtlozi vatre i olova stanu proždirati i kidati meso Nemoćnih. Dva i pet proletješe kroz njihove linije sijući smrt i gazeći ih svojim gusjenicama. Uskoro plima neprijatelj zatrpa jedinicu, trojku i četvorku. Iz zvučnika zapovijednog tenka začuje se odlučna zapovijed.

- Samouništenje.

Noć se na trenutak pretvori u dan od pogreben lomače tri tenka i petnaestorice članova njihove posade. Nemoćni nemilosrdno nastaviše naprijed.

Nema komentara:

Objavi komentar