ponedjeljak, 7. ožujka 2011.

Glava šesta: Cry 'Havoc,' and let slip the dogs of war

Izviđački zrakoplov Srebrenog tron kružio je iznad borbenih linija u potrazi za glavnom koncentracijom snaga Čarobnjačkog vijeća. Strvinar originalno bješe lovački zrakoplov naoružan  s dva dvadeset i dva milimetarska topa ali kako se tijekom vremena pokazalo da je zrakoplovstvo Čarobnjačkog vijeća najblaže rečeno neučinkovito, velik broj Strvinara je bio preinačen u izviđačke zrakoplove. Iznad linija bilo je iznimno mirno, ništa se nije kretalo, što je jako zabrinjavalo centralno zapovjedništvo Srebrenog trona. Znali su da nešto dolazi, nešto veliko i užasno pa su isto tako htjeli znati što i odakle dolazi. Odjednom pilot zrakoplova ugleda veliki, prijeteći oblik prašine kako se izdiže iz obližnje šume.
- Pa, čini se da smo ih pronašli.
Reče umornim glasom čovjeka kojemu je već svega dosta.
- Odlično. Sad se slobodno možemo zabiti u njihove protuzračne obrane.
Flegmatično reče kopilot.
Iz šume izleti ogromna koncentracija tenkova svih tipova od svih naroda koji su već poklekni pred bijesom Čarobnjačkog vijeća. Bilo ih je na stotine a od pokreta njihovih gusjenica, iznad njih se izdizao sivi oblak prašine koji je prijetio da će progutati podnevno sunce.
- Možda nam se bogovi ipak smiješe. Ne vidim nikakve pokretne protuzračne baterije a i čini se da njihovu zrakoplovstvu nema ni traga.
- Strvinar trinaest zapovjedništvu.
- Zapovjedništvo sluša.
- Glavna koncentracija neprijateljskog oklopa locirana. Protuzračan obrana nepostojeća.
- Predatori na put.
Ista sekunde kada je prijenos završio stotinu i dvadeset elisa helikoptera se počne mahnito okretati. Predator, jurišni helikopter stvoren samo za jednu svrhu. Uništenje tenkova. Iskušan u ratovima s Perunovima bratstvom i Rimskim carstvom uvelike je opravdao svoje ime.
      Dolje na tlu Maksimilijan je iz vodećeg tenka koordinirao napad. U sebi je ključao od bijesa. Zašto baš njegove formacije moraju biti žrtvovane. Znao je točno što dolazi, Vijeće je i očekivalo ovakav odgovor od Srebrenog trona. Zamišljao se kako gori u utrobi tog jebenog tenka u kojemu se nalazio i od toga toliko poludi da iz sve snage mlatne punjača štapom po glavi.
- Prokleti gadovi. Poslali su me ovdje da umrem. Kad dohvatim onog prokletog Nerua oderat ću mu kožu i nahraniti ga vlastitim očnim jabučicama.
Bjesnio je.
-  Hajde smiri se Maksimilijane. Ja sam tu s tobom. Vjeruje da će nas Najmoćniji izvući žive odavde.
Začuje Addin miran glas iz slušalica.
- Tebe vjerojatno hoće s obzirom da si mu ljubavnica. Ja se osjećam ko jebeno žrtveno janje. Plus ne znam jesi zaboravila ali tvoj dragi dečko baš i ne voli rimljane.
- Joj, daj Maksimilijane začepi.
- Također, crvenokosa kurvo.
Predatori se nadviju nad njima i prva salva raketa poleti prema svojim metama. Oklop se stane topiti a tlak i vatra stadu proždirati njihovu unutrašnjost. Municija unutar tenkova počne eksplodirati, kupole polete u vis a stupovi crnog dima ispune zrak. U prvom naletu Predatori unište sedamdeset i osam tenkova. Tri rakete pogode Maksimilijanov tenka ali njegov začarani oklop izdrži kaznu.
- Misli li on uskoro pokrenuti taj svoj genijalan plan. Ova zadnja raketa mi je umalo zadala moždani udar.
Derao se Maksimilijan u mikrofon. Addie mu odgovori sada već uplašenim glasom.
- Šuti majmune. Moj stroj je primi sedam raketa. Oni očito znaju u kojima smo mi.
- Možda zato što naši tenkovi jedini imaju jebenu arkansku kupolu nad njim! Kurvetino!
- Pregrizi tu jezičinu. Stiže sljedeći val.
Predator se ponovno nadviju nad njima te ispale još jednu salvu smrti. Još osamdeset tenkova nestane u plamenu, među njima i Maksimilijanov. Addin tenk primi još jedanaest pogodaka ali arkanski štit izdrži. Znala je da njezina moć nije niti približno dovoljna da zaustavi takvo uništenje. Znala je da nije sama.
- Ne brini ljubavi. Tu sam.
Začuje poznat i ugodan glas u svome umu i odmah osjeti olakšanje. Nisu se samo u njezinom umu čuli glasovi. U glavama pilota helikoptera čuo se isti taj glas samo je njima zvučao mračno i bolesno.
-Vi sada služite meni.
Predatori zauzmu formaciju iznad tenkova i zajedno krenuše napredovati prema prvoj liniji obrane Srebrenog trona. Iz šumi izađe još stotine oklopnih vozila vođenih ostalim članovima Čarobnjačkog vijeća. Stotine tisuća Nemoćnih krenuše za oklopnim vozilima kako bi proširili i iskoristili proboje koje ovi naprave u liniji. Cijevi sto i pedeset milimetarskih topova iz šume stanu pljuvati olovo na utvrđene točke obrane a odnekud se pojavi i zrakoplovstvo čarobnjaka. Srebreni tron odgovori istom žestinom. Zemlja se tresla od stalnih eksplozija a u zraku je bilo toliko prašine da su se vojnici s obje strane gušili u njoj. Uskoro leševi vojnika i olupine izgorjelih tenkova i zrakoplova ispune tlo. Zrakoplovstvo Srebrenog trona odgovori na brojčanu nadmoć neprijatelja napalmom. Užasni vrtlozi vatre pretvore bojište u pravu sliku pakla. Nekoliko kilometara iza linije Vrhovni strateg Srebrenoga trona koordinirao je obranu iz svoga podzemnog bunkera.
Poruke koje su dolazile s bojišta uzdrmavale su ga sve dublje i dublje. Većina nju zvučala je ovako.
-Teška artiljerijska potpora potrebna.
- Zračni udari na koordinate ili smo izgubljeni.
   - Previše ih je ne možemo još dugo izdržati.
- Strvinar dvadeset dva ide dolje.
- Pregaženi smo.
Ožiljak koji mu je prelazi preko lijevog oka pocrvenio je a lice mu poprimi boju pepela.
Ime mu je bilo Borislav i nikada u četrdeset i pet godina svoje vojne karijere nije izgubio bitku. Do sada. Teško uzdahne, pogne glavu pa progovori odlučnim glasom.
- Generalno povlačenje prema Neslomljivoj. Obavijestite Velikog maršala Perunovog bratstva o stvaranju ujedinjene fronte.
- Gospodine, civilno stanovništvo?
Drhtavim glasom progovori njegov ađutant.
Hladno odgovori Borislav i krene prema zrakoplovu koji ga je čekao gore, da ga evakuira u Neslomljivu.
Povlačenje se zapravo nije dogodilo jer je linija bila probijena vrlo rano u bitci pa su oklopna vozila Čarobnjačkog vijeća već držala sve ceste u pozadini. Svi vojnici Srebrena trona bili su ili ubijeni ili su pali pod mentalnu kontrolu čarobnjaka. Samo se nekoliko lovačkih zrakoplova uspjelo izuči iz pokolja. Vijeće se sastane u jednom od novo zauzetih sela.
- Ovo je bilo uzvišeno.
Uzbuđeno će Neru. Izgledao je kao da se kupao u krvi i većinu se vremena smijao kao manijak opijen pokoljem.
- Slažem se s tobom. Naša pobjeda ovdje je potpuna.
Veselo reče Addie. Crvena kosa joj je bila raščupana a odjeća prekriven čađom ali niti ona se nije prestajala smijati. Kao da je bilo nešto užasno zabavno u agoniji svih onih kojih su umrli toga dana.
- Budale, su otrovale vodu cijanidom. Ali uspio sam svom umu podvrgnuti još sedamsto tisuća duša koje se nisu stigli otrovati.
Samozadovoljno progovori Ubojica bogova
- Majke vam se parile s hijenama! Ostavili ste me da umrem ko zadnje pseto u prašini. Prokleti bili svi!
Od nikud se pojavi Maksimilijan. Pola lica mu je bilo spaljeno a dio odječe mu se stalio s kožom.
- Izgledaš puno bolje nego prije dragi Maksimilijane.
Veselo mu reče Addie upirući prstom u praznu rupu na mjestu gdje se nekoć nalazilo njegovo desno oko.
     

Nema komentara:

Objavi komentar